TARGI

logo
Agroworld 2017
Uzbekistan, Tashkent
29.03.-31.03.

logo 50th Fieravicola
Italy, Forli
05.04.-07.04.

logo VIV Russia
Russia, Moscow
23.05.-25.05.

logo MeatUp
UK, Milton Kenyes
24.05.-25.05.

logo VIV Turkey
Turkey, Istanbul
06.07.-08.07.

logo Agroworld 2017
Kazakhstan
01.11.-03.11.

logo Europack-Euromanut-CFIA
France, Lyon
21.11.-23.11.
Previous

ODKOSTNIARKA Typ WK-2

Odkostniarka jednostanowiskowa

Odkostniarka służy do trybowania uda/podudzia z kurczaka.

Budowa i działanie:

Odkostniarka jednostanowiskowa jest urządzeniem montowanym do stołu, blatu itp. Wykonana głównie z materiałów nierdzewnych, kwasoodpornych, aluminium oraz tworzywa posiadającego atest spożywczy.

Główne zespoły odkostniarki to:

  1. Rama wykonana z profili zamkniętych
  2. Siłowniki sterujące pracą odkostniarki
  3. Prowadnice zespołu wypychającego
  4. Mechanizm wypychający kość
  5. Wkładka gumowa

Na ramie wykonanej głównie z profili zamkniętych zamocowane są dwa siłowniki pneumatyczne stanowiące napęd urządzenia. Sterowanie odbywa się za pomocą przycisku umieszczonego we wskazanym miejscu. W momencie kiedy przycisk jest wciśnięty, tuleja wraz z tłoczkiem PE zamocowane do suwaka przesuwane są ku dołowi po dwóch prowadnicach i w taki oto sposób umieszczona pomiędzy tłoczkiem a wkładką gumową stolika kość podudzia bądź uda zostaje przepchnięta przez otwór wkładki. Na gumowej wkładce pozostaje natomiast odkostnione mięso. Przepchnięta kość może być jeszcze połączona z mięsem, w takim wypadku należy ją zerwać lub odciąć nożem.

Dane  techniczne :

Moc   zainstalowana: 200 W

Napięcie: 230 V, 50Hz

Wydajność: ~ 900 szt./h  – udo

~ 700 szt./h  – podudzie

Obsługa:1 osoba

Waga: 60 kg (ze stołem)