TARGI

logo
Agroworld 2017
Uzbekistan, Tashkent
29.03.-31.03.

logo 50th Fieravicola
Italy, Forli
05.04.-07.04.

logo VIV Russia
Russia, Moscow
23.05.-25.05.

logo MeatUp
UK, Milton Kenyes
24.05.-25.05.

logo VIV Turkey
Turkey, Istanbul
06.07.-08.07.

logo Agroworld 2017
Kazakhstan
01.11.-03.11.

logo Europack-Euromanut-CFIA
France, Lyon
21.11.-23.11.
Previous

WYCISKARKA DO PIERZA Typ WDP-1/2


Wyciskarka służy do odciśnięcia wody od pierza pochodzącego ze skubania kurczaków, po wstępnym odseparowaniu w separatorach.

Budowa i działanie:

Wyciskarka wykonana jest z materiałów nierdzewnych, kwasoodpornych, z wyjątkiem sprzęgła łańcuchowego i ślimaka.

Zasadniczymi elementami budowy są:
1) koryto z rurą odprowadzającą wodę, z wmontowanym wewnątrz dziesięciokątnym profilem – w dolnej części, wykonanym z blachy perforowanej
2) ślimak ze sprzęgłem łańcuchowym, przenoszącym napęd z przekładni
3)stożkowy lej wylotu odciśniętego pierza
4) motoreduktor
Wyciskarka instalowana jest w miejscu umożliwiającym bezpośredni wlot pierza wstępnie odseparowanego od wody. Pierze spadające między zwoje ślimaka przesuwane jest po ażurowym spodzie koryta w kierunku leja wylotu, a odciśnięta woda przedostaje się do rynny i odprowadzana jest do kanału ściekowego. Odciśnięte pierze wpada bezpośrednio z leja wylotu do kontenera.

Dane techniczne:

Moc zainstalowana: 5,5 kW – pierze kurczaka; 7,5 kW – pierze indyka
Napięcie: 3 x 380-420V / 50Hz
Wydajność: kurczak do 4000szt./h
Obroty ślimaka: 18 obr/min. – waga rzeczywista: 380 kg