Tagi:

SCHŁADZALNIK DROBIU


TYP: SD

Schładzalnik jest przeznaczony do obniżenia temperatury wypatroszonych tuszek drobiowych w wodzie.

DZIAŁANIE

Drób spada do schładzalnika bezpośrednio z wyczepiacza, bądź też jest wrzucany ręcznie na początek zbiornika z wodą, następnie za pomocą ślimaka jest przemieszczany aż do końca zbiornika, gdzie następuje samoczynne wyrzucenie schłodzonych tuszek. Najbardziej zalecane jest stosowanie zestawu dwóch schładzalników lub jednego schładzalnika z przegrodą, dzielącą go na 2 komory. Tuszki przerzucane są automatycznie z jednej komory do drugiej, każda z komór wyposażona jest w osobny odpływ i przelew wody.

ZALETY

Najefektywniejsza metoda obniżenia temperatury tuszki przy zachowaniu wszystkich walorów produktu

DANE TECHNICZNE

Długość m Powtarzalność 1,5 m (najkrótszy L=3m)
Średnica Ø mm 1200, 1300, 1600, 1800, 2100

 

Udostępnij!